Gast (Uitgelogd)

NordCap – maatschappelijk betrokken

Als bedrijf draag je een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij steunen de volgende projecten in de meest uiteenlopende sectoren:


Duitsland studiebeurs

Wij voelen ons verantwoordelijk voor het onderwijs en voor jonge vakmensen: met onze eigen leerlingen (met een leerovereenkomst) en met het ‎Deutschlandstipendium van het “Bundesministerium für Bildung und Forschung” (“Ministerie voor Onderwijs en Onderzoek”). Tot en met 2017 steunt NordCap een getalenteerde en toegewijde studente van de Hochschule Bremen. In onze ogen een mooi en vooral belangrijk project van de bondsregering en sponsors. www.deutschlandstipendium.de


NordCap-stipendiaat 2015: "Meet & Greet mit unserer Deutschlandstipendiatin"


Foodsharing

Als we levensmiddelen willen delen, moeten ze 'vers worden gehouden', dus gekoeld worden bewaard. Daarom steunen we het initiatief “Lebensmittelretten in Bamberg” ("Levensmiddelen redden in Bamberg") door middel van een NordCap-koelkast met glazen deur. Daarover meer in ons blogbericht: "Lebensmittelretten - eine wichtige Initiative"


Acties van werknemers voor het Hermann Hildebrand Haus

De afgelopen jaren hebben wij in de vestiging in Bremen sponsorlopen georganiseerd of - zoals in de herfst van 2015 - een midgetgolftoernooi in het donker gespeeld. Het winnende team mocht het doel voor de geldinzameling bepalen. Opnieuw kozen de werknemers het Hermann Hildebrand Haus in Bremen-Oberneuland. Die instelling in Bremen biedt integrale jeugdhulp waarbij kinderen worden begeleid en verzorgd, die nu of op de lange termijn voor hun opvoeding en verzorging niet binnen het eigen gezin terechtkunnen. Het Hermann Hildebrand Haus ontleent zijn naam aan de vroegere senator en burgemeester van Bremen, Hermann Hildebrand (1849-1939).

Facebook-bijdrage: Overhandiging opbrengst midgetgolftoernooi


NordCap sponsort een siersteen voor de wederopbouw van het Berliner Schloss

Sinds een aantal jaren wordt in het centrum van Berlijn gewerkt aan de wederopbouw van het Berliner Schloss. Het oorspronkelijke, ongeveer 500 jaar oude Berliner Schloss werd na de Tweede Wereldoorlog vanwege ernstige beschadigingen gesloopt in opdracht van de DDR-regering. In 2012 werd het startsein voor de wederopbouw gegeven en in 2019 moet het bouwwerk weer volledig in zijn oude glorie zijn hersteld. Onze directeur Christian Zöger greep de kans om ook NordCap een siersteen te laten sponsoren.


Stadsdeel-opera in Osterholz Tenever, in 2014

NordCap steunt het wereldwijd unieke project "Stadsdeel-opera" in Osterholz-Tenever, een stadsdeel van Bremen. Dit stadsdeel, met inwoners uit 90 landen, wordt beschouwd als achterstandswijk. De “Stadsdeel-opera” brengt bewoners, scholieren en musici bij elkaar en opent zo de deur naar maatschappelijke veranderingen. Want naast de professionele operazangers staan ook scholieren van de scholengemeenschap Bremen-Oost op het podium. Zij worden begeleid door de muzikanten van wereldklasse van de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen.