Gast (Uitgelogd)

Onze Bedriejfscultuur

“Geen snelle winst, maar gezonde groei,” luidt de bekende formule voor zakelijk succes op de lange termijn. Een formule die wij sinds ons begin hanteren en die tot op heden succesvol is gebleken. 

Met een directeur op elke vestiging in Bremen, Erkrath en Hamburg, is bovendien sprake van een „multiculturele“ bedrijfsvoering. Geheel volgens het principe “hanseatische Gediegenheit trifft rheinischen Frohsinn” (“Hanzeatische degelijkheid ontmoet Rijnlandse vrolijkheid”) tellen bij NordCap deugden zoals commerciële durf, betrouwbaarheid en trots zijn op het eigen werk net zo sterk mee als een ontspannen werksfeer met het daarbij passende vleugje humor.

Dat heeft er allemaal toe geleid dat er bij ons weinig verloop is. Hieruit blijkt dat onze werknemers NordCap vertrouwen. Een enorm belangrijke factor, want alleen dankzij de volledige inzet van deze mensen kunnen wij deze weg succesvol vervolgen.

Ook ons financiële beleid is hanzeatisch. Een hoge solvabiliteitsratio houdt ons bedrijf onafhankelijk, geeft onze partners een signaal van betrouwbaarheid en biedt onze werknemers zekerheid. 

Daarom is gezonde groei – in elk bedrijfsonderdeel – een van de belangrijke uitdagingen van de bedrijfsleiding en de sleutel tot ons succes.