Gast (Uitgelogd)

Dry Aged Vleesrijping

Een oud procedé herontdekt

Zacht, aromatisch en met een intensieve, oorspronkelijke vleessmaak: dat is Dry Aged Beef. Echte fijnproevers zijn dol op Dry Aged Beef. Het droog afgehangen rundvlees levert de beste steaks ter wereld en is in de VS al een rage. Alleen de edelste stukken rundvlees worden voor dit procedé geselecteerd. In feite is het droog afhangen van vlees in de open lucht een oude slagerstechniek. Voor de uitvinding van de vacuümverpakking in het begin van de 20e eeuw was dit heel gewoon.


De uitzonderlijke smaak maakt het verschil

De ronde, uitgebalanceerde smaak met een vleugje boter en noten, de volle vleeskleur en een opvallende stevigheid maken de Dry Aged Steak en de droge rijping zo speciaal.

In tegenstelling tot de gangbare rijping, de vacuümopslag, worden er geen melkzuurbacteriën gevormd die het vlees een metaalachtige smaak geven.


Aan smaak hangt een prijskaartje

In het algemeen geldt: goede smaak hoeft niet duur te zijn. Toch is dat bij droog gerijpt vlees het geval. Het gewichtsverlies door het drogen bedraagt 30 tot 40 procent. Daar komt een extra gewichtsverlies bij door de verwerking van de gerijpte stukken. Dit gewichtsverlies wordt door de slager gecompenseerd in de prijs.